Tänker ni på miljön?

Brukar ni tänka på vad ni köper för mat, kläder, leksaker m.m.?

Vår familj försöker så gott vi kan med att köpa ekologiskt i den mängd vi har råd med (innan Billie fanns köpte vi i stort sett allt som fanns som ekologiskt men nu har vi inte råd med det) och likaså kläder och leksaker till Billie. Tyvärr är ju ”miljömedvetna” produkter oftast lite dyrare men det är väl vårt jordklot värt.

Om du vill höra mer om vad som händer just nu på vår jord skulle jag lyssna på sommarpratet med Johan Rockström på sverigesradio.se. Mycket intressant!

Som förälder vet både du och jag att det går åt en hel del batterier till barnens leksaker och prylar (även fast vi försöker satsa på leksaker utan batterier). Ett litet tips som gör att det kan kännas bättre är att företaget Energizer har uppfunnit världens första batteri, Energizer Eco Advanced, som delvis är gjort med återvunnet batterimaterial. Det ska ha samma långa hållbarhet och kraft som vanliga batterier, så varför köpa vanliga batterier när du kan hjälpa jorden att må lite bättre.

2 kommentarer på “Tänker ni på miljön?

  1. Har kollat på Energizer eco batterier. Vet att jag skrattade första gången jag såg reklamen på tv för jag tyckte det lät löjligt att det använder 2% återvunna batterier. Tittade in på deras sida nu och såg att det egentligen är 4% återvunna batterier. Även om det är lite så är det en början.

    Själv tänker vi inte speciellt miljömedvetet när vi handlar men vi är desto nogare med att återvinna eller ge bort gamla kläder och leksaker när barnen är klara med dem. Sen är det skönt att ha två tjejer som inte önskar sig så mycket leksaker med batterier i.
    //Johan

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.