Gott & blandat

Måste börja med att beklaga mig, jag är sjuk och blir aldrig bättre. Har fått någon slags förkylning med hosta som inte vill försvinna och blir andfådd för minsta lilla. Var hon läkaren igår och han tyckte även det lät lite konstigt så gjorde även en röntgen på lungorna men allt såg ok ut, vilket var väl tur. Så det är bara att vänta ut den. Det känns jobbigt att inte kunna gå till jobbet bara för att man hostar men det är nog många kunder som är glada för att de slipper möta mig så får väl tänka på dem och välkomna höstens alla sjukdomar.

Det lär dessutom bli en del sjukdom under hela hösten då Billie börjar på förskolan om en vecka. Ska bli så spännande att se hur hon tar det och har redan separationsångest samtidigt som jag längtar att träffa mer vuxna igen.

Kan inte komma ihåg senast Billie sov i vår säng, det var många månader sedan men inatt så sov hon i vårt rum i sin säng då vi har främmande denna vecka som lånar hennes rum. När vi gick och lade oss så vaknade hon till och tyckte det var jättekul att se oss. Så pass att hon snabbt ställde sig upp och började prata och prata. Det var så svårt att inte börja skratta.

Tyvärr gick det inte att få henne att somna om i sin säng så hon fick sova (vilket hon knappt gjorde) i vår säng under hela natten och ville dessutom gå upp vid 05:30. Vad hände med livet där ordet sovmorgon ofta fanns tillgängligt?

Som ni kanske kommer ihåg skulle jag ta ett beslut om ett erbjudande till en musikal våren 2016. Det blev tyvärr ett nej från mig och det kändes inte helt lätt. Har tackat nej till flera saker nu både för denna höst och våren 2016 men är lite trött på branschen och arbetsgivare med konstiga kontrakt och som betalar så dåliga gage att jag skäms. Om jag ska fortsätta arbeta som musikalartist kan jag inte gå ner i lön, det minsta jag kräver är iallafall att få stå kvar på den lönenivå jag kom in på. Välkommen till artistbranschen!

Apropå artistbranschen så har äntligen Billie vuxit i kläderna som hon fick av Emelie och Matilda (före detta kollegor från China Teatern). Byxorna har förresten Matilda sytt och designat själv!

Inte världens muntraste inlägg men livet leker samtidigt som jag är sjuk, inte får sova och tackar nej till roliga musikaljobb. Billie är inne i en ganska rolig fas nu och pratar och utforskar allt i hennes omgivning. Inte fattar man speciellt mycket av vad hon säger men hon vill väldigt mycket helt klart. Dessutom har jag ju börjat plugga till projektledare på Berghs och det är riktigt kul men också frustrerande svårt att förstå allt ibland.

Livet är egentligen inte så tungt, det är faktiskt grymt fantastisk, iallafall med vår familj!

Tusentals barn är på flykt i Europa. Många flyr ensamma eller skiljs från sina föräldrar i kaoset som råder. SOS Barnbyar finns på plats för att hjälpa de här barnen.

Ett bidrag till SOS Barnbyars katastroffond går till extrainsatta insatser i krisdrabbade områden. Just nu samlar de in pengar till barn på flykt i Europa.

Du kan även SMS:a din gåva. Skicka SOS till 72970 så skänker du 150 kronor eller swisha valfri summa till 9002296.

2 kommentarer på “Gott & blandat

  1. Är det rätt uppfattat att du skriver ”ofiltrerat” alltså att dina tankar synliggörs i samband med att de blir till bokstäver? Det är beundransvärt tycker jag att visa sig sårbar på det sättet och det är först då som uppriktiga samtal kan uppstå i min mening. Jag utforskar de bitarna som kan upplevas som skrämmande med att vara pappa i ”52 nyanser av föräldrajaget”. Välkommen att läsa och samtala! 🙂

    http://bloggar.24kalmar.se/52-nyanser-av-foraldrajaget/

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.