Brauns No touch + Panna

Jag kan fortfarande komma ihåg hur olustigt och jobbigt det kändes när man var liten och sjuk och skulle ta febern i rumpan. Sedan många år tillbaka finns det en massa andra lösningar som till exempel Braun No touch + panntermometer.

Braun No touch + panntermometermär den första termometern med två funktioner i ett, med och utan beröring.
Du kan kolla temperaturen på vakna som sovande barn. Antingen via att termometern placeras mot pannan eller i ett beröringsfritt läge där du håller den upp till 5 cm bort.

Det har inte varit speciellt mycket sjukdom i familjen under hösten men efter Billies besök på Astrid Lindgren så har vi kollat hennes feber ganska ofta. Då passade jag på att använda Braun No touch + panntermometer och den är väldigt enkel att använda med ett knapptryck. Att dessutom slippa nudda Billie om hon till exempel sover för tillfället är ju fantastiskt.

Jag är dock lite osäker på hur säker termometern är. Jag dubbelkollade Billies temperatur några gånger med en vanlig febertermometer som man har i armhålan och då visade den på en temperatur som var 0,5-0,7 grader högre.

Idéen och funktionen av Braun No touch + panntermometer är super för att hålla koll på minskningar och ökningar av febern men om du vill ha ett exakt resultat så skulle jag utan någon ingenjörsundersökning rekommendera en vanlig febertermometer.

7 kommentarer på “Brauns No touch + Panna

 1. Ojoj här har något blivit tokigt. Vuxna har en kroppstemperatur på omkring 37 grader och barn har en något högre medeltemperatur. Men att det skiljer upp till 5 grader mellan termometrarna = någon av dem (eller båda) mäter HELT fel! 🙂

 2. Marcus, vi har precis samma termometer. Är också mkt nöjda. Den är väldigt jämn i mätningarna trots att man inte alltid har hudkontakt och dessutom smidig att ha att göra med. Har kontrollerat den mot en rektal termometer från Apoteket ett gäng gånger nu ”ofrivilligt” eftersom vi mätt temperaturer i omgångar på 2 barn i ca 5 veckor i januari/februari och Braun-termometern visar kategoriskt 0,3-0,5 grader lägre än rektalvarianten.

  Alltid lika trevligt att läsa bloggen. Ta hand om Er.

  1. Ja, den är bra men vågar bara lita helt och hållet på en rektal termometer tror jag. Blir lite nojig när Billie för feber numera, antagligen pga hennes feberkramper.

   Kul att du gillar bloggen och ta hand om din familj du också!

 3. Jag måste säga Tack att du skrev om det här. Har funderat på om panntermometern är bra, köpte ett sådant Tommee Tippee kit när min dotter föddes och i den ingår en oral/armhåle termometer. Men ikväll när hon hade feber ringde jag 1177 och där sa Sköterskan att bästa är rektal för den visar exakt temp, så det ska köpas hem Imorgon!

  Mvh
  Robie

 4. Där är olika värden på rektal, oral, öra osv. Jag tror att pannan ska ligga 0,3 – 0,5 grader under rektal mätning.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.