Middagen serverad

Idag hade jag lyxen att efter en lång arbetsdag komma hem till en färdig middag lagad av min fru, Sharon och sponsrad av Middagsakuten presenterad av Lithells.

Det blev ”Korvtaco med guacamole och tacoyoghurt” med Barnens Grillkorv. Rätten var komponerad av Fredagskocken Mattias Larsson och det smakade mycket gott och var en rolig och snabb tvist på den traditionella tacosen. Dessutom innehöll korven 11 procent morot, vilket gjorde att den fick lite saftigare smak och konsistens.

Om ni också blev sugna på detta finner ni receptet nedan!

INGREDISENSER

4 portioner

  • 8 valfria Barnens Grillkorv
  • 8 salladsblad
  • 1 rödlök, skivad
  • Tacoskal
  • Valfria grönsaker (minimorötter, gurka, paprika)
Guacamole
  • 2 avokado, tärnade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1/4 gul lök, finhackad
  • 1 röd chili, urkärnad och finhackad
  • 1/2 tomat, tärnad
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk pressad limejuice
  • salt
Tacoyoghurt
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt
GÖR SÅ HÄR

Stek korvarna i en stekpanna cirka 7-8 minuter på medelhög värme till fin färg. Blanda samma ingredienserna till guacamole och smaka av med salt. Blanda ingredienserna till yoghurtsåsen och smaka av med salt. Lägg salladsbladen i botten av tacoskalen och lägg därefter ner guacamole och korv. Toppa med yoghurtsåsen och rödlöksskivor. Ät tillsammans med dina favoritgrönsaker.

Bon appétit

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.