Hitta på något kul!

När det är ca 1-1,5 månad kvar tycker jag ni ska hitta på något riktigt mysigt ihop. Jag överraskade Sharon med en två dagar vistelse ute på Hasseludden, Yasuragi. Vi åkte dit med bil på förmiddagen och checkade in. Hela dagen ägnades åt att bada, sitta i varma källor, tvaga sig enligt japansk tradition, softa i en fåtölj, käka frukt och njuta av den vackra utsikten.

Jag hade även köpt en behandling till Sharon och mig. Sharon fick någon slags gravidbehandling som bestod av en ansiktsbehandling och gravidmassage av ben och fötter. Jag själv tog en vanlig aromamassage.

Senare på kvällen var det det dags för middag. Jag hade bokat en teppanyaki-middag. Teppan betyder ”järnplatta” och yaki betyder ”steka” eller ”grilla”, och enkelt uttryckt är teppanyaki alla maträtter som tillreds på en järnplatta. På Yasuragi betyder det att ca 4 sällskap sitter runt en stekhäll och får en slags avsmakningsmeny tillagad mitt framför ögon av en egen kock.

Middagen var helt galet god och kocken var otroligt trevlig och rolig. Det som kändes extra speciellt var att alla satt i sina kimonos under middagen, som man även använder under hela vistelsen på Yasuragi. Resterande del av kvällen gick till att mysa i en varm källa och sedan skåla i alkoholfritt på rummet.

Dagen efter åt vi en god frukost och tillbringade mer tid vid de varma källorna. Avslutningsvis gjorde vi en sista tvagning i vårt privata tvagningsrum. Under vistelsen hann vi verkligen prata om vår framtid som föräldrar och bara njuta av varandras närvaro utan att dagens teknik som iPhones störde oss.

Kan verkligen rekommendera att göra något liknande vare sig ni väntar barn eller inte.

Yasuragi på Hasseludden är verkligen ett fantastiskt ställa för att komma bort från storstaden, hitta avkoppling, äta gott och göra så att kroppen blir ren och mår bra. Det kostade en hel del men det var värt varenda öre.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.