Ta inte ut segern i förskott

Något jag lärt mig som pappa under 6 månader är att man absolut inte ska ta ut segern i förskott. När man ena minuten tror att ett beteende eller en rutin har ändrats så ändras den tillbaka eller till något helt nytt. Man får istället vara otroligt lyhörd och avläsande.

Ett exempel är att vi har problem med att flaskmata Billie. Först var flaskan enkel att ge, sedan vägrade hon helt och trodde typ att hon skulle dö av den, sedan tillbaka till någon slags ro med att äta från flaskan om hon fick kolla på Babblarna (ett YouTube-fenomen som barnen älskar) samtidigt. Efter någon vecka vägrade hon igen. Nu har det gått några dagar när det gått helt ok med flaskan om TV:n är på samtidigt. Till och med min mamma fick ge flaska till henne härom dagen.

Hade varit så skönt om hon kunde sluta vara så beroende av Sharons bröst, speciellt under natten. Om Billie skulle börja ta flaska skulle vi kunna lämna bort henne några timmar om cirka en månad för att till exempel gå på Chicago och Stop Play Rewind (redan planerat, och hoppas att det ska fungera).

Är det någon som kan ge några tips?

12 kommentarer på “Ta inte ut segern i förskott

  1. Jobbigt att ni inte kan vara säkra på att hon tar den, har ni provat olika varianter av flaskor? Finns ju så otroligt många sorter, min stora tjej ville bara ha en typ av flaska men vi fick testa oss fram för att hitta den rätta sorten.

  2. Mina barn har varit helt beroende av tutte. Inte gått med varken flaska eller napp. När Elliot var 1,5 tog jag tag idet och fick vägra honom bröstet. Det var hemskt. Det tog någon vecka.

  3. Våran dotter tvärvägrade med nappstorlek 2 på nappflaskan. Men med den större storleken 3 gick det hur bra som helst. Då får hon lättare i sig vällingen som är lite tjockare än t.ex bröstmjölk.

  4. Satsa på maten på dagen istället då kommer nattmålen försvinna (eller ah ni vet iallafall att hon inte vaknar av hunger utan mer för att mysa/vana)

  5. Jag tror att det här med att låta barnen bestämma är ett generellt fel. Nu har jag kanske världens bästa son. Men, jag tror ändå att det är ditt eget state of mind som i slutändan gör att barnet ”tror” på det du vill lära hen. Om inte mat kan intas på annat sätt än flaska så inser barnet det tillslut när det blivit så hungrigt att det bara måste ta flaskan. Jag är fullständigt övertygad om att JAG bestämmer. Och när jag själv är övertygad om det och att det är det enda rätta. Så kommer resten av sig själv. Ett tydligt exempel är om en förälder är stressad. Då är det (oftast) omöjligt att natta sitt barn. På samma sätt tror jag att du fixar flaskan utan Babblarna eller något annat hjälpmedel. Det viktigaste är att du själv är övertygad om att det kommer att gå. Precis som när du går på audition. Visualisera målet.

  6. Med både Adrian och Elias funkade inte flaska alls de vägrade ta den och vi provade verkligen allt möjligt, välling med massa smaker osv. Så båda fick gröt istället och det tyckte de båda om. Lite omständigare men det har funkat jätte bra. Lycka till och hoppas det kommer att lösa sig för er.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.