Varför finns det inga barnvagnsplatser?

Att åka tunnelbana med barnvagn i Stockholm är inte alltid det lättaste tydligen.

För några veckor sedan skulle jag och Billie åka in till stan för att träffa Sharon som varit och tränat pole. Vi ställde oss längst fram på perrongen för att jag skulle kunna ställa vagnen vid dörren som går in till tunnelbaneföraren. Denna gång gick det tyvärr inte då föraren öppnade upp dörren och berättade för mig att där fick man inte ställa en vagn på grund av utrymningsregler. Jag hade väl sett tidigare att det stod en skylt om det på dörren men faktiskt struntat i det då det är det enda bra stället att ha barnvagnen på.

Jag flyttade självklart vagnen och satte mig istället på en plats för rörelsehindrade som var den enda platsen kvar för om jag skulle kunna få sitta och ha barnvagnen bredvid mig. Detta var ju inte heller rätt för om det hade kommit någon rörelsehindrad skulle ju den haft förtur till denna plats.

Jag undrar lite hur man tänkt när man inte gör plats för bland annat barnvagnar. De kan ju inte tycka att det är bättre att lyfta upp barnet än att låta det ligga kvar i sin trygga vagn? Eller tycker de att föräldrar alltid ska stå upp med vagnen i mitten och göra folk irriterade för att man blockerar dörren?

Någon som har nåt tips på hur man ska göra för att följa alla regler men ändå kunna vila sina ben lite medan man åker cirka 20 stationer in till stan?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.