Är jag en sjukt dålig pappa?

Det finns nätter då Billie har haft väldigt svårt att somna eller somna  om och jag själv varit mer trött än vanligt. Då har den hemska känslan kommit. Jag har blivit arg.

Visst, det är inget fel med att bli arg men det finns ju ingen att ta ut min ilska på än mig själv. Att Billie vill vara vaken och jag egentligen skulle behöva lite extra sömn är ju inget hon kan rå för.

Känslan finns ju fortfarande där och jag verkligen hatar den. Vill varken vara arg på Billie eller på mig själv. Man känner sig som en sjukt dålig pappa.

En annan sak jag får ont i magen av är att jag är borta från familjen så mycket nu när Flashdance spelar i Göteborg och Malmö.

Förra veckan kom jag hem till Stockholm och hade velat vara till stor hjälp och avlastning för Sharon. Istället var jag nog mest jobbig. Var väldigt sliten efter uppstarten och nypremiären i Göteborg och dessutom förkyld (ni vet hur män blir när vi är förkylda). Skämt åsido men var inte till den hjälp jag hade velat vara och Sharon antagligen hade behövt.

Att gå runt och ha dåligt samvete är något jag ofta har och det har blivit mycket värre sedan Billie blev till. Det finns fler saker som borde göras men mindre tid att hinna uträtta dem på.

Finns det fler pappor som känner likadant som jag eller är jag bara en sjukt dålig pappa?

12 kommentarer på “Är jag en sjukt dålig pappa?

 1. AAAh det där dåliga samvetet som hela tiden tär och dömer….Jag har varit på turn’e sen i maj…..Många har dom nätterna varit då frustrationen över brist på sömn tar över, Du e inte ensam i det, vi är många som varit där. Huvudsaken är att man är närvarande när man väl är där.Dom som inte känner nåt dåligt samvete är dom som aldrig är närvarande, enligt mig. Så i mina ögon, jag är dock en mamma och ej pappa, så är du sund och fullt normal. Kramis på dig och hälsa töserna!

 2. Kära Marcus!
  Bara att du gör dessa reflektioner bevisar att du är en mycket, mycket bra och kärleksfull pappa och partner!
  Keep it up!
  R

 3. Hjärtat, dåligt samvete kommer du ha för resten av livet nu. Det ingår liksom. Kärlek kommer man långt med och det är NÄSTAN det enda man behöver.

 4. Dåligt samvete är något man känner den mesta tiden sen man fick barn tyvärr, tror dock att det är jätte viktigt att ni pratar om det. Nu när du är borta vad förväntas av dig när du kommer hem, vad förväntar du dig när du kommer hem?

 5. Som någon annan sa, dina reflektioner visar att du bryr dig. Man är väl småsur mest hela tiden med spädbarn, för att inte tala om när de blivit småbarn! Samtidigt är det värt varje sekund, man bara tappar bort sig ibland, skulle jag vilja påstå. Det är kärlek! Lycka till. Och fin blogg förresten! // Simon

 6. nu är det ju ett par månader sedan du skrev detta men jag befinner mig i samma sits som du.
  jag jobbar heltid med en hel del nätter som jag jobbar your.
  och min sambo har varit hemma hela tiden sedan dottern föddes (1.2) år nu vilket gör att hon spenderar väldigt mycket mer tid med dotter en jag gör.
  och jag när man kommer hem oftast är utsliten och kanske inte tänker på att leka med dottern det första man gör och det blir som du säger att man mest känns isväggen och jobbig.

  hur ser det ut nu för dig ?

  1. Jag har släppt det där lite nu. Jag är absolut ingen dålig pappa trots att jag inte alltid leker med Billie. Man är trött när man kommer hem från jobbet och då kan det ibland vara skönt att sätta på lite musik eller TV:n för att först låta Billie dansa av sig eller bara mysa i soffan. Hon tycker ju det är ok, så då antar jag att det upplevs som positivt för henne.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.