Mysdag med Billie

Igår hade jag och Billie en mysdag utan mamma, Sharon. Hon skulle nämligen på en fotosession i Åkersberga för att hjälpa sin kompis Mette med nytt bildmaterial till henne webbsida.

Billie var nöjdare än vanligt denna dag och vi startade med den sedvanliga grötfrukosten. Efter det blev det ett par timmar med lek, läsning och sång men viktigast av allt, gåträning.

Från ingenstans har hon börjat gå själv med till exempel en vagn framför sig. Det är otroligt roligt och man ser glädjen, koncentrationen och nyfikenheten i hennes ögon. Visst har hon ramlat några gånger men inget farligt alls. Hon liksom hamnar på knä om det går för fort och ibland släpper hon greppet för att ta tag i något annat men då är det lite svårt att hålla balansen än så länge.

Efter lunch blev det en tur till Bibblerian i Hässelby Gård, som har en jättefin barnavdelning, samt blev även informerad om att de har Babysång på tisdagar, kl. 13:30. Blev en del böcker som lästes och bläddrades igenom men roligast var det nog att dra ut dem från bokhyllan så att jag fick stoppa in dem igen.

Vi tog efter det en promenad till gungorna och Billie fick skratta av sig medan jag ”skrämde” henne med någon slags tittut. Hon kiknade av skratt och det är verkligen så underbart att höra sin dotter skratta och se henne le, magen liksom kittlar.

Väl hemma blev det dags för ett mellanmål, bestående av turkisk youghurt med en mosad dadel. Enkelt och mycket uppskattat.

Efter lite mer gåträning började Billies ögon sjunka och det var dags för eftermiddagssömnen. Skönt tyckte jag som kunde sätta mig i soffan och bara läsa igenom den nya ELLE Decoration som kommit hem samt packa iordning det sista inför den sista helgen i Göteborg.

När Billie vaknade passade jag på att ta en promenad och mötte i slutet av den upp Sharon som var på väg hem.

Nu sitter jag på hotellet och väntar in att jag ska gå ner och värma upp, sminka mig och få håret fixat innan veckans första föreställning av Flashdance – The Musical på The Theatre i Göteborg. Ska bli gör gött!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.