Hinner inte vara pappa

Nu har det gått två veckor av min pappaledighet och det har varit ett fullspäckat schema. Har nästan inte hunnit vara pappa om jag ska vara ärlig. Hur blev det så här? Jo, jag jobbar som musikalartist och måste hela tiden söka nya jobb samt att nu har våren äntligen kommit och vårstädning av tomten, byta däck m.m. måste fixas.

Innan all denna hysteri började hade jag iallafall tre lugna dagar i Malmö efter att allra sista föreställningen av Flashdance hade spelats på Malmö Arena. Vi tillbringade dagarna hos Emelie (Sharons barndomskompis) och hennes son, Oscar i Limhamn. Det blev mycket lek, promenader och besök på öppna förskolan men roligast av allt var nog när Billie fick prova på att bada i pool för första gången.

På Friskis&Svettis i Malmö fanns det en 32-gradig pool som var öppen vissa tider för att bada fritt. Emelie hade varit där flera gånger tidigare med Oscar men vi var lite nervösa hur det skulle gå med Billie. Hon hatar ju verkligen att bada. Så fort vi sätter henne i badkaret, oavsett om vi sitter med i eller ej så börjar hon gråta. Till vår förvåning och lycka så älskade hon att bada i bassängen. Hon var glad hela tiden och verkade tycka att det var jättespännande.

Under vår vistelse hos Emelie och Oscar fick Billie även kolla på medan Oscar badade i badkaret, som en liten psykologisk träning för att visa att det inte är farligt. Det fungerade tydligen för nu har vi badat här hemma med Billie flertalet gånger och hon plaskar på som om hon aldrig gjort annat.

Att åka tåg var också något helt nytt för Billie och även för oss som föräldrar. Trodde inte det skulle gå så bra men vi hade nog lite tur, i oturen då Billie blev förkyld på vägen hem och ganska hängig vilket medförde att hon ville sova en stor del av resan upp till Stockholm.

Som sagt så har veckorna efter turnén varit fullspäckade med fix och trix, men det har ju inte gått att ignorera det härliga vädret som varit, så det har blivit en del sköna promenader också. Billie verkar dock gilla när vi förbereder oss inför auditions. Det blir ju extra mycket sång i huset och steppskorna som kom fram var otroligt roliga att leka med. Tur att någon uppskattar det för jag börjar tröttna på alla auditions och vill just nu bara koncentrera mig på Billie, papparollen och få en kontinuitet med bloggen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.