Sätta Billie på pottan

Vi hade tänkt börja pott-träna med Billie i sommar innan hon ska börja på sin förskola i slutet på september, men efter att flera i vår föräldragrupp redan börjat med det så testade vi också. Vi åkte igår och köpte en potta lite impulsartat på IKEA och idag har Billie fått prova.

Vi hade läst att man skulle sätta dem på pottan när de vaknar och efter varje måltid då det är störst sannolikhet att det kommer något då. Så vi gjorde enligt instruktionerna och tro det eller ej men efter försök nummer tre så kom det lite bajs. Nu är man så där konstig igen, jag blir glad över att det ligger bajs i en potta hemma hos oss.

Nu är det bara att fortsätta med detta så ofta vi kan, så Billie fattar grejen. Kommer nog bli en hel del bokläsning på pottan för det kan ta ett tag innan det händer nåt.

Jag nämnde ju att Billie skulle börja i förskola i september och vi är så himla lyckliga över platsen. Vi fick vårt förstahandsval, Torparmors Förskola, ett personalkooperativ med ett fantastiskt rykte över hela Västerort, har en jättefin gård och fick en mycket positiv känsla av personalen när vi besökte förskolan. Dessutom ligger det cirka 200 meter från vårt hus, så kan verkligen inte bli bättre.

Tillbaka till idag, vi har ju liksom inte pott-tränat hela dagen. Efter lunch skjutsade vi Sharon till jobbet och passade i samma veva på att besöka Andy´s Lekland i Barkarby. Toppenbra, då det är helt gratis för vuxna och barn under två år. Här kommer vi nog hänga en del. Nu på kvällen badade jag och Billie och myste sedan i soffan innan vällingen och kollade på hennes favorit, Biet Maya.

4 kommentarer på “Sätta Billie på pottan

  1. Roligt att ni tränar pottan, nu hade jag kanske kunnat läsa lite mer på bloggen, men hinner inte via telefonen 🙂 Hur gammal är lillen? Tänkte när man skall pott-träna vår lilla.

    1. Billie fyller 1år på tisdag och vi har väl pottränat i ca en vecka. Inte helt frekvent men försöker så mycket det bara går. Det har fungerat och hon har både kissat och bajsat. Kommer nog ta lång tid innan hon är blöjfri men bra att vänja henne med pottan.

  2. Kul att ni kom in på Torparmor, utan tvekan den bästa i vårt område! Då kommer vi säkert ses framöver, Noah går ju där och Benjamin inskolas i augusti också.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.