Matrapport – Matkomfort

Veckorna rullar på och andra testveckan är redan slut. Denna vecka har jag testat Familjefavoriter från Matkomfort. Det har varit spännande att dyka ner i nya recept och ny inspiration.

MATKOMFORT OM SIN MATLÅDA

En god måltid är livskvalité, vi tror faktiskt att allt man gör utgår från magen. Det är grunden till vår filosofi. Därför hämtar vi våra råvaror från producenter vi själva gillar, det kan vara gårdsgris eller kycklingfiléer från Bjärefågel. Men framför allt svenska färska råvaror med mycket smak och gott samvete.

För att mat ska vara god måste den vara färsk och nylagad. Därför får du själv laga till huvudingrediensen, medan vi ordnar såser och andra tillbehör. Det går helt enkelt inte att göra mat god på riktigt om den inte är nylagad. Men vi förbereder allt annat som hör därtill.

En middag består av rätt många delar. Man ska komma på vad man ska äta, man ska gå och handla, man ska bära hem varorna, ställa in i skafferi, hacka, skala, portionera och färdigställa. Vi har tagit bort alla delar utom att färdigställa och dessutom få äran att ställa maten på bordet.

Att spara tid är kanske den främsta anledningen till att börja prenumerera på våra middagar. Men du sparar faktiskt på mycket annat också. En verklig miljöbov i samhället är allt matsvinn. Både i dagligvarubranchen och i hemmen. Vi däremot lagar exakt så mycket som vi har beställningar för och slänger ingenting. Samma sak är det hemma hos dig, med vår tjänst hamnar ingenting längst bak i kylskåpet.


OM FAMILJEFAVORITER

Familjefavoriter vänder sig till hela familjen. Barnsligt goda favoriter som levereras på en rullande meny. Alla rätter är kompletta och serveras med barnvänliga och snabblagade grönsaker. Våra färdiga såser är som alltid tillagade från grunden av äkta råvaror i vårt eget kök. Alltid för fyra dagar och fyra portioner. Den är perfekt att variera med någon av Matkomforts andra lådor, till exempel Bas eller Premium. Självklart kan du välja Familjefavoriter varje vecka, om du föredrar att köra på säkra kort. Familjefavoriter består av 20 rätter som delats in i fem olika veckomenyer. Vilken blir din favoritvecka?

ANTAL DAGAR: 4

ORDINARIE PRIS: 995:-/vecka

ERBJUDANDE

Använd koden ”enpappasvardag” eller klicka här för att ta del av ett förmånligt erbjudande endast för mina läsare.

WEBBSIDA

www.matkomfort.se


TESTMENY

  • Pannbiff med soja/buljongsky, broccoli och pasta
  • Kycklingnuggets med chilimajonnäs, blomkål och potatis
  • Kotlett med bearnaise, pommes och tomat
  • Pytt i panna med ägg och rödbetor

TESTVECKAN

I söndags kom en leverans av lådan Familjefavoriter från Matkomfort. Leveransen skulle komma 15:00 och budet kom fram 15:04. Det är mycket väl godkänt då dagens budfirmor brukar ha mycket större tidsdiffar.

Lådan såg lite mer exklusiv ut än en kasse och innehöll råvaror, receptblad och de färdigpreparerade produkterna. Allt låg bra och snyggt placerat i lådan och råvarorna såg fräscha ut, man blev sugen på att börja laga mat.

Lådan kunde man vika ihop för att sedan hämtas av budet vid nästa leverans från Matkomfort. Receptbladet kunde också vikas så att det blev en triangel som man kunde ställe på köksbänken för att lättare ha recepten tillgängliga.

På receptet står förväntad tillagningstid samt min arbetstid i köket i form av symboler. Alltså inte i exakt tid utan mer ett sätt att se vilket recept som går snabbast respektive långsammast att göra. Inga övriga råvaror än de som följde med behövde köpas till (förutom smör, olja, salt & peppar).  Det går tyvärr inte ta del av  något näringsinnehåll på receptbladet men det kanske finns tillgängligt någon annanstans.

Matlagningen var relativt enkel och med hjälp av de såser och fonder (soja/buljongsky, chilimajonnäs, bearnaise och 1-2-3-lag) som Matkomfort gjort åt mig, förenklar det matlagningen otroligt mycket. Dock saknar jag inspirationsbilder och instruktionerna var ibland lite svårtydda och lite för luddiga för min smak. Det var stora portioner och räckte gott och väl till middag och lunch till två vuxna och en 1-åring.

Det var en helt ok variation på maträtterna men kanske lite väl tung mat genom hela menyn och saknade lite mer grönsaker i rätterna. Smakerna var otroligt goda och det var en jättebra kryddning som passade vår familj. Vår favoriträtt var ”Kycklingnuggets med chilimajonnäs, blomkål och potatis”. Kycklingen var otroligt krispig och chilimajonnäsen toppade hela rätten.

Denna vecka har också varit toppen och jag börjar gilla detta med en färdig meny och råvaror varje vecka. I recepten bad de mig även förbereda vissa saker till senare i veckan vilket gjorde att allt gick smidigt och snabbare än vanligt.


BARNANPASSAT

Veckans rätter har även passat Billie i smaken och inte behövts anpassas mer än att det behövts mosas och tillsättas lite grädde eller olja.

Billie har inte ogillat någon rätt men hennes favorit blev helt klart ”Pytt i pannan med rödbetor”.


EXTRA BRA

  • Färdigpreparerade produkter
  • Smakerna
  • Leveransen

ATT JOBBA PÅ

  • Mer grönsaker
  • Inspirationsbilder
  • Tydligare instruktioner

TÄVLINGEN, VEM VANN?

Mellan den 27-29 maj hölls en tävling på Instagram i samarbete med Matkomfort, där man tävlade ett presentkort på Familjefavoriter (värde 995:-).

Ett stort Grattis till Susanna Säfsund (@susanna_raw_interior) från Saltsjö-Boo som blev vinnare av ett presentkort till Familjefavoriter från Matkomfort för sin motivering!

Ska jag vara ärlig är jag inte så glad i att laga mat.. MEN jag skulle gärna vilja bli!! Med två barn och snabba vardagar blir det lätt samma måltider som går runt. Jag hoppas kunna ändra på det och få ny inspiration med hjälp av Matkomfort.

MATKOMFORT OM MOTIVERINGEN

Vi tyckte hennes motivering speglade vad vi vill hjälpa till med. Man kanske inte tycker det är så kul att laga mat men vill ändå äta bra och god mat, lagad från grunden! Har man mat från oss kan man bli en vardagshjälte där hemma.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.