Lugn och ro på Kanaans Trädgårdscafé

Igår på eftermiddagen fick jag äntligen lite egentid. Tid när jag får vara helt själv och bara fokusera på det jag vill. Jag valde att fokusera på bloggen, så åkte iväg till nyöppnade Kanaans Trädgårdscafé för att få lite lugn och ro.

Kanaans Trädgårdscafé är ett ställe jag varmt kan rekommendera. Det ligger vid en fantastisk miljö vid Kanaanbadet längs med Mälaren. Huset är snyggt och enkelt inrett och bakom huset öppnar en grusplan upp sig. Även den har en snyggt inredd sittyta för många gäster, stora som små. Mat- & fikautbudet är precis lagom för ett sommarbesök och hela verksamheten ska expandera från och med mars 2016. Besök deras Facebook-sida för att hålla koll på vad som händer. Jag lovar er, detta ställe kommer bli ett av Västerorts hetaste inom kort!

Tillbaka till min egentid (med bloggen) och vilka tankar som far igenom mitt huvud just nu.

Har varit föräldraledig ett tag nu och jag är trött och sliten. Jag har förut sagt till Sharon att jag förstått henne när hon varit trött men inser nu att det har jag inte alls gjort. Man är ju skittrött och ofta precis på bristningsgränsen.

Att inte heller veta vad jag ska göra efter föräldraledigheten har varit väldigt jobbigt och gått och tänkt ekonomi dygnet runt. Hur ska vi få ihop vår ekonomi när ingen av oss har ett jobb till hösten?

Detta tillsammans med tröttheten och faktorer som jag inte ännu är medveten om har definitivt slitit på vårt förhållande. Det har aldrig varit någon fara för själva förhållandet, jag älskar Sharon, kommer alltid att göra det och vi båda kommer alltid jobba för att få relationen att fungera. Att utomstående faktorer stör förhållandet är otroligt irriterande och något jag tycker är fel, men kan tyvärr inte göra mycket åt det. Som tur var har den bara fått ett blåmärke och kommer snart läka ihop till som det varit förut, det vet både jag och Sharon.

Den ekonomiska biten har nu förhoppningsvis löst sig då jag fått jobb på IKEA och ska redan i sommar börja jobba extra med att planera kök och från och med i höst i stort sett börja jobba heltid med det.

Det är skönt att veta att pengarna kommer in på annat sätt än via A-kassa men vi kommer behöva se över vår ekonomin rejält. Att arbeta på IKEA går tyvärr inte att jämföra lönemässigt med yrket som musikalartist och om vi säger så här, vi måste nog ändra vår livsstil ordentligt för att få ihop det. Klarar andra det så ska vi väl också göra det.

Mitt framtida jobb på IKEA har dock många fördelar utöver att jag vet att det är en bra arbetsplats sedan tidigare. Att ha en stabil inkomst framöver är något som är skönt och vi kommer lättare kunna planera vår framtid. Jag hade till exempel tänkt plugga projektledning på distans under hösten samtidigt som jag jobbar på IKEA.

Projektledning är något jag vill syssla med i framtiden och det är med lite vemod jag skriver detta. Det kan vara så att jag gjort min sista musikal, jag kanske är på väg att lämna branschen som jag älskar så mycket. Producenter och konstnärligt ansvariga har tyvärr inte sett de kvalitéer jag anser mig ha. Vi får se vad framtiden visar!

Nu väntar en tid framöver med förhoppningsvis bra väder, promenader, bad, stora framsteg från Billie (snälla, våga börja gå snart) och planera den lilla tiden hela familjen har ihop. Det kommer vara viktigt att utnyttja all tid vi har ihop till att umgås och inte glömma bort varandra bland ekonomi- och planeringsproblem!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.