Matrapport – Middagsfrid

Hoppas ni alla haft en jättebra midsommar trots det tråkiga vädret i många delar av Sverige! Min vecka har trots detta varit toppen tack vare ”Stora Matkassetestet”. Denna vecka har jag testat Barnkassen i 4 dagar från Middagsfrid.

MIDDAGSFRID OM SINA MATKASSAR

Middagsfrid är världens första färdigplanerade matkasse med recept. Kicki, 3-barnsmor och missionär inom matkvalitet, kom på idén i oktober 2007 och la grunden till en bransch som nu finns i nästan hela världen. Det är vi otroligt stolta över! Kicki är Middagsfrids ledstjärna och hennes hållbara vision och kamp för en bättre matvärld genomsyrar allt vi gör. Vår första matkasseleverans kördes ut av Kicki själv. Det var en varm söndagskväll i oktober 2007 och leveranserna gick till grannar och bekanta. Sedan dess har vi hunnit leverera över en miljon portioner mat till familjer runt om i Sverige och till och med tagit oss över Atlanten.

Kickis vision: ”Jag driver Middagsfrid för att jag vill förändra världen. Jag kämpar för hög matkvalitet och för den äkta råvaran. Jag ger mig inte förrän varenda tallrik är fri från onödiga E-nr och matfusk!”


OM BARNKASSEN

Barnkassen återupptäcker både nya och gamla favoritrecept som går hem hos stora som små. Lär dig laga egna fiskpinnar på färska råvaror, få en bra korv till stroganoffen och njut av att barnen får i sig mycket grönsaker varje dag. Menyn består av kött, fågel, fisk och ibland en vegetarisk

ANTAL DAGAR: 4

ORDINARIE PRIS: 765:-/vecka

ERBJUDANDE

Besök middagsfrid.se/enpappasvardag för att komma till ett förmånligt erbjudande endast för mina läsare.

WEBBSIDA

www.middagsfrid.se


TESTMENY

  • Härlig hjortskavspasta med spetskålssallad
  • Grillad lax med äppelröra & färskpotatis
  • Currykyckling med kall cashewnötssås & wokade grönsaker
  • Grillade spett med somrig potatissallad

TESTVECKAN

I söndags mellan klockan 17-22 skulle jag få en leverans av Barnkassen från Middagsfrid. Mycket riktigt så kom bilen klockan 18:30 för att leverera Barnkassen. Det vara bara en kasse denna vecka då det endast var 4 middagar (passade ju perfekt när det var midsommar).

Kassen innehöll veckans råvaror och ett vikt receptblad. Alla råvaror var packade i samma kasse då inga varor skulle frysas in igen. Allting var av fin kvalitét och inget var trasigt. En hel del ekologiska varor gick att hitta och de lovar alltid att minst 25% av varorna i kassen är ekologiska.

Receptbladet bestod av att veckans meny punktats upp, en lista på alla råvaror (de varor som var ekologiska var utmärkta med en symbol samt vilket/vilka recept de tillhörde), råvaror som ska finnas hemma (som ris, senap och sambal oelek) samt en kort krönika från Kicki (grundaren).

När man öppnade bladet möttes man av en veckoplanering där du för varje recept får snabb information om aktiv tid och total tid, om rätten går att frysa in när den är klar och hur länge den håller. Vad som kan förberedas tidigare, köks- och grilltips, själva recepten och en kolumn där Middagsfrid tar upp hur de tänker om till exempel grönsaker, ekologiska varor och tillsatser.

Det enda jag saknade i detta blad var en förteckning över näringsinnehållet per portion eller var jag kunde hitta den.

Matlagningen har varit enkel tack vare riktigt bra instruktioner i text och i grafisk form. Det räckte med att du tittade på ingredienslistan, ta fram aktuella råvaror och sedan bara läsa receptet som hade all information som behövdes i en bra ordning.

Bilderna var snygga och gav mig den inspiration som behövdes men tyvärr misslyckades jag själv med uppläggningarna. Portionerna var i denna kasse också rejäla och räckte lätt till middag till två vuxna och en 1-åring samt matlådor till lunch dagen efter.

Rätterna hade en mycket bra variation och smakerna skiljde sig mycket. Vi gillar ju att äta mycket grönsaker och det återfann vi alla rätter på olika sätt. Tillagningstiden var ungefär lika på alla recept, dock beroende på hur mycket man förberett tidigare. Middagsfrid har varit mycket duktiga på just förberedelsetipsen och det har underlättat väldigt mycket. Det jag eventuellt känner var att det kanske blev lite mer disk denna vecka. Det var väldigt mycket bunkar när jag tänker efter. Kryddningen har varit perfekt och passat våra smaklökar.

Gemensamt för rätterna denna vecka är att de har känts kompletta och väldigt olika i smakerna. Smakerna har varit mycket goda och jag kan nog tyvärr inte utse en favorit då alla rätter var av ”favoritklass”.


BARNANPASSAT

Maträtterna har varit mycket bra anpassade för Billie både i smak och i form. Vi har bara behövt mixa en rätt, resterande gick att skära och mosa i lagom bitar och ibland tillsätta lite grädde eller olja.

Billie har gillat rätterna jättemycket men favoriten var solklart ”Härlig hjortskavspasta med spetskålssallad” som hon slängde i sig. Tydligen dags att prova lite mer vilt för Billies skull.


EXTRA BRA

  • Bra mängd grönsaker
  • Extra goda recept med varierande smaker
  • Solklara instruktioner

ATT JOBBA PÅ

  • Mindre tidsintervall vid leverans

TÄVLINGEN, VEM VANN?

Mellan den 15-18 juni hölls en tävling på Instagram i samarbete med Middagsfrid, där man tävlade om just en matkasse.

Ett stort Grattis till Helena Bergman (@fotohella) från Johanneshov som blev vinnare av en matkasse från Middagsfrid för sin motivering!

Vi har fastnat i korv och köttbullevardagen, svårt att hitta på nya, enkla och goda rätter. Behöver hjälp på vägen med tips, så att det äntligen serveras mat som alla i familjen uppskattar.

MIDDAGSFRID OM MOTIVERINGEN

Det här är vår Barnkasse i ett nötskal, vi hoppas att @fotohella hittar ny inspiration och nya favoriter till köksbordet med vår matkasse.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.