Matrapport – Coop Matkasse

Då har vi ätit vår sista Coop-middag i ”Stora Matkassetestet” från Familjekasse Original. Denna vecka har varit lite speciell då både jag och Sharon arbetat och vi fått prova på hur det är att ha ännu mindre tid för planering och matlagning.

COOP OM SINA MATKASSAR

Kriterierna för ett Matkasserecept på Coop är rätt tuffa: det ska gå snabbt att laga, det ska vara varierat och det ska ha potential att bli en riktig familjefavorit. Coop har idag totalt fyra stycken matkassar; Familjekassen, Ekokassen, Laktosfria kassen och Hälsokassen. Till hösten lanseras ytterligare en matkasse med mycket matinspiration så håll utkik i slutet av augusti.


OM FAMILJEKASSE ORIGINAL

 • Familjekassen finns även som ekologiskt (Ekokassen) och laktosfritt (Laktosfria kassen) alternativ. Alla tre innehåller samma recept.
 • Du kan välja mellan middagar anpassade för 2 eller 4 personer.
 • Kassarna innehåller bara färska råvaror, inga frysta produkter.
 • Alla recept är noga provlagade av vårt Provkök.
 • Matkassen levereras antingen hem till dig eller till din närmsta Coop-butik.

ANTAL DAGAR: 4

ORDINARIE PRIS: 599:-/vecka (4 pers.), 449:-/vecka (2 pers.)

ERBJUDANDE

200:- rabatt på Coops Matkassar genom nyttjandet av koden, ENPAPPASVARDAG
Erbjudandet gäller en gång per hushåll för beställning på www.coop.se t.o.m. 5/7 2015

WEBBSIDA

www.coop.se


TESTMENY

 • Pankostekta kräftstjärtar med sweet chiliyoghurt
 • Falukorv caprese
 • Pasta med italiensk salami
 • Ljummen potatissallad med kallrökt lax

TESTVECKAN

I måndags förmiddag tog Sharon emot kassen eller rättare sagt lådan med Familjekasse Original från Coop då jag inte hade möjlighet att ta emot den själv.

Lådan innehåll veckans råvaror och ett kuvert med receptblad. Allting såg fräscht ut och var bra packat (alla grönsaker var packade separat i en påse vid sidan av i lådan). På receptbladen kunde man hitta veckans meny, info om Familjekassen, veckans råvaror och veckans basvaror som man förväntas ha hemma (som pankoströbröd, söt senap och sweet chilisås) samt vilka råvaror som skulle användas i flera recept så man inte råkade göra slut på dem eller använda till något annat. I recepten fann man förväntad tillagningstid och enkla instruktioner samt några tips. Det gick även ta del av näringsinnehållet per portion.

Recepten denna vecka var snabblagade men kunde varit ännu snabbare om instruktionerna i recepten varit mer tydliga. Allt var så enkelt skrivet att det blev svårtolkat. Bilderna till recepten var snygga och gav en bra och motiverande inspiration men tyvärr innehöll bilderna mycket råvaror som varken följde med kassen eller var med i recepten (t.ex. lime och koriander till ”Pankostekta kräftstjärtar med sweet chiliyoghurt”). Råvaror med smaker som jag saknade i rätterna för att göra de kompletta.

Portionerna var rejäla och det behövde inte snålas med mat på tallriken. För oss som är två vuxna och en 1-åring så räckte maten till middag samt matlådor till lunch dagen efter.

Det var en bra variation på rätterna men smakerna var ändå ganska lika då kryddningen var väldigt klen och det hade behövts mer än salt och peppar.

Gemensamt för rätterna denna vecka är att de alla varit snabblagade och väldigt enkla och min favorit blev ”Pasta med italiensk salami”.


BARNANPASSAT

Jag tycker maten passat bra smakmässigt för barn men sallad och rucola är lite svårt att ge en 1-åring så någon mer grönsak hade önskats. Annars har det gått bra att dela maten i mindre bitar och Billie har kunnat äta den själv med sked eller plockat i sig bitar. Coop ger bra tips på hur man kan göra för att barnen ska gilla maten ännu bättre, men det var inget vi provade.

Billie har gillat maten och hennes favoriträtt var ”Falukorv caprese”, som hon gärna hade ätit mer av.


EXTRA BRA

 • Snabblagade recept

ATT JOBBA PÅ

 • Tydligare instruktioner
 • Bättre kryddning

TÄVLINGEN, VILKA VANN?

Mellan den 22-26 maj hölls en tävling på Instagram i samarbete med Coop, där man tävlade om att vinna 1 av 3 matkassar.

Ett stort Grattis till Emma Geira (@emmageira) från Vällingby, Anna Lundkvist (@hillevianna70) från Ljungby och Pernilla Hörup (@pmo_28) från Lund som alla blev vinnare av en matkasse från Coop för sina motiveringar!

Emma Geira – Om vi någon matkasse vinna, skulle varje smula försvinna. Det skulle verkligen uppskattas här, för hela familjen är mycket matkär. Kassen med fokus på ekomat passar vår familj då tänker på vårt klimat. Men vilken som helst av kassarna skulle underlätta då vi skulle bli väldigt mätta och även kanske lätta.

 

Anna Lundkvist – En stressad mamma med dålig fantasi – skulle för en Coop matkasse överlycklig bli. Slippa både trist handling eller jobbig matplanering. Tänk att Hela familjen på spännande rätter få bjuda – vinner vi detta skulle vårt jubel Över hela Ljungby ljuda.

 

Pernilla Hörup – Trött på snabba lösningar med halvfabrikat, vill kunna bjuda min familj på bra vardagsmat!

4 kommentarer på “Matrapport – Coop Matkasse

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.