Visa lite respekt i parkleken

De senaste veckorna har det blivit många besök i vår parklek, Ripvidet som för övrigt är en bra parklek. Brukar bli en trevlig stund med lite vuxensnack vid gungorna om man möter någon från föräldragruppen, granne eller förälder från framtida förskolan. Är så himla skönt att umgås och konversera med vuxna också, annars blir man ju helt insnöad i da-da-daa, tiittaaaaa, dääääärrr.

Tyvärr är inte alla som vistas i parkleken lika trevliga och sociala som dem som jag precis nämnt. Sedan en tid tillbaka har parkleken tagit bort en av de två babygungorna, då den börjat gå sönder. Detta medför att det lätt bli kö till babygungan. Något som jag då tycker är självklart är att man låter inte sin halvsovandes son gunga i  den i över 30 minuter medan en annan (jag och Billie) står och väntar på att få gunga.

Detta hände för några dagar sedan och jag orkade inte säga till. Jag kände att jag bara skulle få en spydig kommentar från de två väninnorna som stod och prata en massa skitsnack om sina killar och sina vänner. Sjukt ytligt snack och dessutom såg sonen inte ens road ut av gungningen då han som sagt typ sov.

En annan dag satt en kvinna inne i ”babydelen” av parkleken och rökte. Fick inte någon lust alls att gå in med Billie där då, så det fick bli att plocka med småstenarna vid den stora klätterställningen istället.

Jag tycker det är synd att vissa inte kan visa lite ödmjukhet och respekt, speciellt i en parklek!

2 kommentarer på “Visa lite respekt i parkleken

  1. Jag håller helt klart med om rökningen. Det borde vara rökförbud på allmän plats så som till exempel lekplatser och busskurer. Vidare borde det vara rökförbud på balkonger i lägenhetsområden. Visst har personen rätt att vistas på sin balkong men det har vi andra också. Att inte kunna vistas på sin egen balkong på grund av någon annan borde regleras i hyreskontrakten.

    Vad det gäller gungorna är jag inte lika hård. Finns alltid något annat att göra och är det fullt överallt finns alltid någon annan park att gå till. 🙂

    1. Jag håller med angående rökningen, borde även vara så på uteserveringar. Håller dock fast om gungorna. I mitt område finns det inte många babygungor och jag går inte gärna till nästa park (typ 20 minuters gång) om jag redan väntat 30 minuter på att det ska bli min dotters tur att få gunga.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.