Philips Avent uGrow

Babyvakter finns det i mängder men en som har video och dessutom styrs och används via en app på din telefon är inte lika vanlig. Jag har under hösten testat Philips Avent uGrow.

Philips Avent uGrow är en appstyrd babyvakt som ger dig övervakning av ditt barn, var du än är i huset – eller i världen. Du kan använda din telefon som vanligt, du får en notis i telefonen vid minsta läte vilket ger dig ständig översikt. uGrow har alla funktioner du kan tänka dig; svarsfunktion, vaggvisor, nattlampa och övervakning, rolig bildtagningsfunktion samt registrering av rummets fukt och temperatur. Du kan styra alla funktioner fjärrstyrt via appen.

Detta är vår tredje babyvakt till Billie men den första med videofunktion. När jag började testa den så tänkte jag att det skulle vara lite onödigt med video men har helt ändrat åsikt om detta.

Testet började lite dåligt då jag inte lyckades installera den mot vårt nätverk och jag höll på i timtal (trots att jag anser mig vara väldigt teknisk). Dagen efter återställde jag hela vårt nätverk och skapade ett nytt och plötsligt fungerade installation så enkelt som det stod i instruktionsboken. Fråga mig inte varför det gick då.

Babyvakten och appen är enkel att förstå sig på och videofunktionen är ju super. Både för att det är kul att se vad Billie sysslar med i sängen på nätterna, om hon är ledsen så kan vi se om de beror på att hon drömmer eller faktiskt vaknat. Det har också varit skönt att se om hon andas dagarna efter hon kom hem från sjukhuset (även fast det aldrig funnits någon anledning till varför hon skulle sluta andas).

Billie sover så bra utan nattlampa eller vaggvisa men har testat funktionerna och tycker de verkar bra också. Även temperatur och luftfuktighet har fungerat bra och dessa funktioner blir extra bra att ha i sommar när det blir extra varmt i huset och då dessutom en lillebror kan behöva bevakas lite extra.

Det enda negativa jag kan komma fram till är att den inte är lika lätt att ta med sig som en vanlig babyvakt då den behöver el och ett nätverk. Så om du även vill ha en babyvakt i barnvagnen så behöver du en vanlig babyvakt också.

Philips Avent uGrow är kanske inte den första babyvakten man köper men vill man ha en lite mer avancerad men enkelt styrd babyvakt kan jag rekommendera den.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.